/Algemeen
Algemeen2019-03-11T12:21:48+01:00

Scouting (inter)nationaal en lokaal

Scouting is in het begin van de vorige eeuw ontstaan. De grondlegger van de vereniging is Lord Baden-Powell. Zijn ideeën zijn nog steeds terug te vinden in de doelstelling van de vereniging.
De vereniging Scouting Nederland is in 1973 ontstaan uit een fusie van verschillende verenigingen en telt thans ruim 100.000 leden. Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting biedt haar (jeugd-)leden, ongeacht culturele achtergrond, afkomst, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. Het buitenleven staat centraal.

Scouting St. Jozef is een gezellige scoutingclub, niet te groot en dus overzichtelijk. Meer over onze activiteiten is ook te vinden in de nieuwsbrief, die een paar keer per jaar verschijnt.

Scouting St. Jozef heeft verschillende speltakken, groepen kinderen in dezelfde leeftijdscategorie en hun (bege-)leiding.